Foråret er (endelig) over os, og i forårs-kådheden har vi samlet lidt tal, som vi gerne vil dele.

Vækst i e-handel

E-handel i Danmark er kun gået én vej de sidste mange år, og den tendens ser ud til at fortsætte.

Over de seneste 6 måneder har QuickPay merchants i gennemsnit haft en vækst på 15% set ift. samme tidspunkt sidste år.

I november 2017 var stigningen endnu større. QuickPay merchants havde næsten 25% flere betalinger end i november 2016. Vores vurdering er, at det skyldes en Black Friday handel, der slog alle rekorder, samt en julehandel der starter tidligere og tidligere.

vaekst-2018

3D Secure i vækst

Det er nu et år siden, at Secured by Nets (3D Secure for Dankort) blev lanceret. Secured by Nets er stadig et tilvalg for QuickPay merchants, men det forventes at blive påkrævet fra Nets’ side i løbet af 2018.

I den følgende graf kan man se udviklingen for 3D Secure over de sidste to år (Blå). I April 2016 blev omkring 3% af alle transaktioner gennem QuickPay gennemført med 3D Secure. To år senere var tallet helt oppe på 13%.

Da 3D Secure for Dankort først blev lanceret i April 2017, har vi også inkluderet tallene uden Dankort-betalinger(Grøn) og udviklingen for Secured by Nets(Gul).

3dsecure

Fordeling af korttyper

Over det sidste år tegner Dankort(heriblandt VISA/Dankort) sig stabilt for ca. 70% af alle betalinger, og er dermed stadigt det klart mest populære kort for forbrugerne. Ud af de resterende er ca. 20% Mastercard (inkl. Debet) og ca. 9% VISA (inkl. Electron og Debet).

Det ‘rene’ Dankort fortsætter tilbagegangen

Ud af det store antal Dankort betalinger, er det i dag dog næsten udelukkende VISA/Dankort.

Over de sidste to år er andelen af rene Dankort faldet fra omkring 5% til nu under 3%.

MobilePay stiger fortsat

MobilePay Online står for flere og flere betalinger. Tæt ved 30% af danske QuickPay merchants tilbyder i dag MobilePay Online som betalingsmetode, kontra for et år siden hvor dette var ca. 20%.

Og for merchants med MobilePay Online står dette ofte for tæt ved 25% af alle deres betalinger.

Gennemsnitslige kurv-størrelser

På trods af stigningen i antallet af MobilePay Online transaktioner, så tyder det dog på at MobilePay Online stadigt hovedsageligt bruges til mindre beløb.

Den gennemsnitlige kurv-størrelse på MobilePay Online ligger på 495 kr, hvor den for kort generelt ligger på omkring 700 kr.

Det modsatte er gældende for ViaBill som har en gennemsnitlig kurv-størrelse på ca. 950 kr. Dette skyldes nok, at ViaBill er mere populær hos butikker, der sælger dyre varer, men mange merchants oplever også at deres kunder tilføjer mere til kurven når de betaler med ViaBill.

basket-size

Desktop - Tablet - Mobile

Slutteligt har vi kigget på hvilke devices, som kunderne bruger til at åbne betalingsvinduet. Godt i tråd med den generelle tendens falder tallet for den almindelig computer og stiger i stedet for mobil og tablet. På blot 6 måneder er tallet for åbninger fra en almindelig computer faldet fra ca 78% til 73%.

Kigger vi udelukkende på åbningerne fra mobiltelefoner, kan vi se at 74% er fra iOS og 24% er Android.

devices