Till att berätta om deras upplevelser med Swish har vi bjudit in Tobias Müller från Real Coffee och Rasmus Skov från skisport.dk

Om man själv önskar att försöka sig på dessa utländska betalningsmetoder så kan man läsa mer om det på vår helpdesk om Swish och Vipps, eller kontakta oss direkt på support@quickpay.net.

Real Coffee

Precis som Real Coffee har utvidgat sig utanför de danska gränserna, har deras önskan om lokala betalningsmedel också vuxit. Under sommaren har Real Coffee därför utvidgat deras utbud av betalningsmöjligheter till att inkludera mobilbetalningar genom Swish i Sverige och Vipps i Norge.

Vad säljer Real Coffee och till vem?

Real Coffee säljer ekologiska och Fairtrade Nespresso kapslar. Det är viktigt för oss att erbjuda våra kunder kaffe med högsta kvalitet och till det bästa priset. Under de senaste fyra åren har vi expanderat till marknader utomlands så som Sverige, Norge, Storbritannien och Tyskland. Vi tycker att det är viktigt att kunna erbjuda våra kunder den bästa köpupplevelsen genom att bl.a erbjuda gratis frakt och enkla betalningslösningar som lämpar sig för den växande andel av mobilanvändare på vår hemsida.

Varför har ni valt att använda QuickPay?

QuickPay har varit det uppenbara valet för oss då de kunde erbjuda oss en betalningsmodul som kan hantera de olika mobila betalningslösningarna som finns i Skandinavien, bland andra Swish i Sverige och Vipps i Norge. Utöver det har QuickPay också visat sig vara duktiga på deras kundservice och hjälp till med att implementera nya lösningar.

Vad är er upplevelse av att gå in på den Svenska marknaden?

Den Svenska marknaden var upplagd för oss att gå in på, eftersom de som resten av Skandinavien är ett land som i hög grad värdesätter Fairtrade, ekologi och produkter som har en hög kvalitet. Så det fanns redan en stor efterfrågan på produkterna vi erbjuder när vi kom in på marknaden.

Varför har ni valt att implementera Swish?

Vi valde att implementera Swish för att vi kunde se att flera och flera kom in på vår hemsida via deras mobiltelefoner. Innan vi implementerade Swish använde vi Klarna som betalningslösning med detta var en relativt dyr och gammaldags betalningslösning.

Redan kort efter att vi implementerat Swish, kunde vi se att det kom färre Klarna betalningar. Vi kan nu se att 30-40% av våra svenska kunder har tagit Swish-lösningen till sig. Det var mer än vi hade förväntat oss, så vi är glada för att kunna erbjuda en betalningslösning som används flitigt i Sverige.

Vad är era erfarenheter med Klarna?

Sedan vi implementerade Swish har antalet betalningarna med Klarna minskat. Vi ser därför en klar tendens till att våra kunder föredrar Swish framför Klarna - och det är vi också glada för, då Swish är en billigare och snabbare betalningsmetod.

Skisport

Skidresor.com började med försäljning av skidkläder och utrustning i Sverige 2008, som en systersida till skisport.dk.

Till en början kunde de endast erbjuda kortbetalning, och 2016 adderades fakturabetalning med Klarna som betalningsmetod, något som medförde avsevärda avgifter.

Vad är era erfarenheter med att implementera Swish?

Under sommaren 2018 har vi lagt till Swish som betalningsmetod. Swish är den mest använda formen av mobilbetalning i Sverige och det man kan kalla svenskarnas motsvarighet på Mobilepay.

Redan efter ganska kort tid valde ca. 20% av kunderna på skidresor.com att betala med Swish. Då den genomsnittliga storleken på en order ligger runt 1000 SEK, är kostnaden/avgiften med Swish särskilt fördelaktig jämfört med såväl kortbetalning som fakturabetalning. Kostnaden för Swish är fast och ligger på 3 SEK per betalning, samt en månadsavgift på 50 SEK. En kostnad på 0,3% per betalning är optimal för oss.

Fortsätter Klarna att ha så höga avgifter som de har i dagsläget kommer vi klart att överväga att testa utan Klarna de kommande åren.