Til at fortælle om deres oplevelser med Swish har vi inviteret Tobias Müller fra Real Coffee og Rasmus Skov fra skisport.dk

Ønsker man selv at give sig i kast med udenlandske betalingsmetoder, kan man læse mere på vores helpdesk om Swish og Vipps, eller kontakte os direkte på support@quickpay.net.

Real Coffee

Som Real Coffee har udvidet uden for de danske grænser, er deres ønske om lokaliserede betalingsmetoder også vokset. I løbet af sommeren har Real Coffee derfor udvidet deres udbud af betalingsmuligheder til at inkludere mobilbetalinger gennem Swish i Sverige og Vipps i Norge.

Hvad sælger Real Coffee og til hvem?

Real Coffee sælger økologiske og Fairtrade Nespresso kapsler. Det er vigtigt for os at tilbyde vores kunder kaffe af højeste kvalitet og til den bedste pris. I løbet af de sidste 4 år har vi udvidet til udenlandske markeder som Sverige, Norge, Storbritannien og Tyskland. Vi går op i at tilbyde kunderne den bedste købsoplevelse ved bl.a. at tilbyde gratis fragt og nemme betalingsløsninger som egner sig til den voksende andel af mobil brugere på vores websites.

Hvorfor har I valgt at bruge QuickPay?

QuickPay var det åbenlyse valg for os da de kunne tilbyde os et betalingsmodul, som kunne håndtere de forskellige mobil betalingsløsninger som er i Skandinavien, heriblandt Swish i Sverige og Vipps i Norge. Desuden har QuickPay også vist sig at være skarpe på deres kundeservice og hjælp til at implementere nye løsninger.

Hvad er jeres oplevelse med at gå ind på det svenske marked?

Det svenske marked var oplagt for os at gå ind på da det, ligesom resten af Skandinavien, er et land som i høj grad går op i Fairtrade og økologi og produkter som har en god kvalitet. Så der var allerede en stor efterspørgsel for de produkter vi tilbyder da vi gik ind på markedet.

Hvorfor har I valgt at implementere Swish?

Vi valgte at implementere Swish fordi vi kunne se at flere og flere kom ind på vores website på deres mobiltelefon. Før vi implementerede Swish, brugte vi også Klarna som betalingsløsning men dette var en relativ dyr og forældet betalingsløsning.

Allerede kort efter vi implementerede Swish, begyndte der at komme færre Klarna betalinger. Vi kan nu se at 30-40% af vores svenske kunder har taget Swish-løsningen til sig. Det var mere end vi havde forventet, så vi er glade for at kunne tilbyde en betalingsløsning som benyttes jævnligt i Sverige.

Hvad er jeres erfaringer med Klarna?

Lige siden vi implementerede Swish, har antallet af Klarna betalinger været dalende. Der er derfor en klar tendens til, at vores kunder foretrækker Swish fremfor Klarna – og det er vi også glade for, da Swish er en billigere og hurtigere betalingsmetode.

Skisport

Skidresor.com åbnede med salg af skitøj og udstyr i Sverige i 2008, som en søsterside til skisport.dk.

Til en start blev der udelukkende tilbudt kortbetaling, i 2016 blev fakturabetaling med Klarna tilføjet som betalingsmetode, med særdeles øgede gebyromkostninger til følge.

Hvad er jeres erfaring med at implementere Swish?

Henover sommeren 2018 har vi tilføjet SWISH som betalingsmetode. SWISH er den mest udbredte form for mobilbetaling i Sverige og vel det man kan kalde svenskernes svar på Mobilepay.

Allerede efter ganske kort tid vælger ca. 20 % af forbrugerne på Skidresor.com at betale med SWISH. Da den gennemsnitlige ordrestørrelse ligger i niveauet 1.000 SEK, er omkostningen/gebyret med SWISH særdeles fordelagtigt sammenlignet med såvel kortbetaling som fakturabetaling. Omkostningen ved SWISH er fast og udgør 3 SEK pr. betaling samt et månedligt gebyr på 50,- SEK. En omkostning i niveauet 0,3 % pr. betaling er pt. optimal for os.

Fortsætter Klarna gebyrerne med at være så høje som de er pt. vil vi klart overveje at lave test uden Klarna i de kommende år.