Oprindeligt var det isoleret til Black Friday. Så blev det Black Weekend. Og nu ser vi klare tendenser på en Black Week.

Black Friday 2019 var ubetinget den travleste dag i QuickPays 15 årige historie. Der er sat rekorder på næsten alle parametre - betalinger pr sekund, butikkers omsætning og ikke mindst det samlede antal betalinger på een dag. At det var særligt voldsomt i år for leverandører som os understøttes af 3 elementer:

  1. Black Friday faldt i år på en lønningsdag
  2. Black Friday faldt i år på en sidste arbejdsdag i måneden. Et tidspunkt mange abonnementsforretninger (teleselskaber og lignende) vælger at lave abonnementstræk
  3. Black Friday online er i almindelig vækst må vi konstatere

Da der var mest gang i systemerne gik der godt 10 betalinger gennem i sekundet, og samlet over Black Week havde butikkerne hos os, næsten en milliard danske kroner i samlet omsætning på QuickPay platformen. Dette fordelt over mere end en million transaktioner.

I de tal der ligger bag dette indlæg, er abonnementsbetalinger fraregnet. Herudover er der i visse tilfælde kigget på et udsnit af butikker, der sælger varer eller services som er relevante på Black Friday. Da vi har generel vækst på vores platform har vi fundet 50 repræsentative kunder som har været hos os i mange år. Disse kalder vi internt for “indeks-butikker”.

Black Week

I år er der tegn på, at “Black Week” er udvidet yderligere. Allerede fra mandagen før Black Friday kan vi se en stigning på omkring 20% ift. mandag ugen før og 35% ift. “samme” mandag i oktober.

Denne tendens fortsatte frem mod Black Friday, og det virker især til at mange tyvstartede med gode tilbud om torsdagen. Torsdag var over 3 gange en normal torsdag i antal betalinger og omkring 6 gange så stor målt på omsætning i butikkerne. Og hele 40% større end året før.

Ligeledes var dagene efter fredag markant større end normalen. Lørdag og søndag havde dobbelt så mange betalinger, og “Cyber Monday” var i år 60% større end en normal mandag - kontra 40% sidste år.

Black Friday

Det var dog fredag, at “slaget skulle stå”.

Vores “indeks-butikkers” omsætning var på Black Friday 15 gange større end en normal fredag, og de havde over 30% flere betalinger.

Hele QuickPay platformen havde 45% flere transaktioner end Black Friday 2018, og det er endda stadigt fraregnet de rigtigt mange abonnementsbetalinger, der derudover blev foretaget om fredagen i år.

Tidligt op og sent i seng

I år skulle man også tidligt op for at få fat i de bedste tilbud. Allerede fra kl. 07 ramte vi samme antal betalinger i timen, som da der var mest gang i den ved Black Friday 18.

Kl. 09 lå det samlede antal betalinger 60% over samme tidspunkt sidste år, inden det i løbet af eftermiddagen og aftenen stabiliserede sig omkring 45%.

black-friday-hours

MobilePay Online

Igen i år blev der slået rekorder med MobilePay. I sidste års blog skrev vi at MobilePay Online normalt stod bag 20% af kortbetalingerne, og ved Black Friday 2018 ramte de 27%.

Siden da er MobilePay Online kun vokset og står i dag for 25% af kortbetalingerne på en normal dag. På Black Friday 2019 var kundernes smartphones rødglødende, og MobilePay endte med at stå for 35% af kortbetalingerne.

Kortfordeling

Selve fordelingen af forskellige typer betalingskort var ikke betydeligt ændret på Black Friday ift. en normal dag. Men sammenligner vi fordelingen med tallene fra sidste år, springer noget alligevel i øjnene.

Færre kort indløses som Dankort, hvorimod der er stigning for både Visa kort og Mastercard Debet. Selvom der også bliver færre Visa/Dankort, så handler skiftet i højere grad om at Visa/Dankort i højere grad bliver indløst som et Visa kort i dag end tidligere.

card-share

3-D Secure

Selvom PSD2 “blev udskudt” er selve brugen af 3-D Secure stadigt i vækst. I år på Black Friday blev næsten hver fjerde betaling gennemført med 3-D Secure ift. 18% sidste år.

3d-secure

Afrunding

Black Friday er for os som leverandør i branchen primært en faglig udfordring. Det er en dag hvor alle systemerne testes i bund. Det er en dag, hvor vores kompetenceniveau direkte kan aflæses i hvor mange transaktioner, der kan høvles igennem med gode brugsoplevelser. Og vi må da i al beskedenhed sige, at vi er ganske godt tilfredse.

Rent forretningsmæssigt er en dag som Black Friday naturligvis en positiv ting. Og alt imens transaktionerne hamrede afsted i systemerne, fik vi den tanke at købe os en stak træer. Det gav en umiddelbar god fornemmelse i maven. Vi kan kun opfordre andre til at besøge https://www.plant-for-the-planet.org og få det lidt bedre med sig selv. Vi skal ikke kloge os eller gøre os til dommere. Vi er jo egentlig bare en simpel leverandør, som får noget til at virke 🙂

For nu vil sige “Godt kæmpet” til alle vores mange kunder og samarbejdspartnere og god julehandel.