Apoteka er virksomheden bag platformen til det succesfulde online apotek www.apopro.dk. Vi har talt med Martin Glesner, founder og CEO hos Apoteka, for at blive klogere på apoteker verdenen, for hvordan tager man et så traditionelt fag og flytter det online?

apopro

Apoteka har en vision om at skabe en digital platform hvor brugerne nemt kan tilgå viden og rådgivning, omkring medicinbrug. Apoteket er ”last mile” i sundhedssektoren og derfor er der kæmpe potentiale i, at være den direkte distributionskanal til forbrugerne. Og hvorfor skulle apoteket ikke findes online, når nu vi køber så mange andre varer på nettet?

Det er visionære kræfter, som står bag Apoteka. Martin fortæller, at flere tusinde danskere hvert år indlægges på grund af fejlmedicinering. Ifølge Apotekas vision, kan man med den rigtige rådgivning, tilgængelig online og når kunden har brug for det, mindske antallet af indlæggelser som følge af fejlmedicinering.

Fakta om Apoteka og Apopro

Apotekas primære kunde er Apopro Online Apotek, www.apopro.dk.

Hos Apopro tilbydes en lang række unikke services: Et kæmpe udvalg af receptmedicin. Automatisk beregning af tilskud og direkte rapportering til sygeforsikring. Anonym chat og telefonisk service. Personlige rådgivningsbreve omkring korrekt indtagelse af medicin. Samme-dags levering på store dele af Sjælland og next day levering i resten af Danmark.

Vi prøver at skabe et bedre fundament for innovation og konkurrence.“ - Martin Glesner

Det første danske apotek åbnede i København i 1546 og meget er sket siden apotekeren selv stod i baglokalet og blandede piller og eksperimenterede med naturmedicin! Hvad der fortsat er uændret er, at vi som kunder fortsat forventer rådgivning af høj kvalitet, videregivet af fagpersonale, tilpasset til os og gerne med ekstra service på toppen. Og hvordan sikrer man, at kvaliteten og servicen lever op til kundernes forventning, online? Martin fortæller, at visionen om mulighederne i et online apotek har været længe undervejs. Online apoteket skal give mindst lige så god, og endda bedre og mere personlig rådgivning, end hvad kunderne kan forvente hos deres lokale apotek.

Apoteka har udviklet et værktøj, hvor en konstant lærende algoritme udformer et personligt brev til hver eneste bruger hos apopro.dk. Dette giver hver eneste kunde en konkret og individuel rådgivning, som naturligvis også altid gennemlæses og kvalitetssikres af fagpersonale. Ved at lade algoritmerne overtage, den mere udførende del af apotekets job, kan fagpersonalet hjælpe langt flere kunder, effektivt, uden at gå på kompromis med kvaliteten. På den måde sikres der mere præcis og relevant rådgivning omkring medicinbrug.

Pandemi og fremtid

Det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen, at de seneste seks måneders Covid-19 pandemi, har skabt en større efterspørgsel på apopro.dk’s ydelser og services. Apoteka bruger den stejle læringskurve, til fortsat at udvikle, og sikre deres brugere, endnu bedre service. Særligt ønsker Apoteka at de mange ældre og udsatte borgere, der har haft en hård periode med selv-isolation og lock-down, skal opleve de muligheder et online apotek tilbyder. Apopro.dk tilbyder services, der er mindst lige så vigtige, som det har været at få leveret dagligvarer og toiletpapir.

“I 2030 er 50% af apotekssalget online og danskerne vil huske tilbage på de gamle dage hvor man skulle slæbe sig på apoteket når man skulle bruge medicin, på samme måde som vi i dag tænker tilbage på dengang vi gik i banken og dengang vi skulle huske mønter til parkeringen.“ - Martin Glesner

QuickPay som betalingsgateway

Apoteka har siden 2018 været kunde hos QuickPay og omsætningen har fulgt en hockeystavskurve siden da. Lockdown af Danmark startede en ekselleration, som mere end fordoblede omsætningen på blot en måned. Med API integrationen bruger Apopro QuickPays betalingsvindue, som giver brugeren en genkendelig betalingsløsning, som er troværdig og tryghedsskabende. Apopro modtager alle de gængse kortbetalinger som Mastercard, Visa og Dankort, derudover også MobilePay Online samt ViaBill.

“Vi valgte QuickPay som betalingsløsning, fordi det var nemt at komme i gang. QuickPay er stabilt og kunne løse vores behov. Det vigtigste er, at vores betalinger bare fungerer. Så behøver vi ikke tænke så meget over dét i det daglige. Dermed kan vi netop fokusere på det vi er gode til.“ - Martin Glesner


Vi leder altid efter nye spændende virksomheder, som vi kan få lov at tale med og lære endnu mere omkring brancher og hvordan QuickPays løsninger gavner jeres forretning.

Skriv endelig en mail til lwl@quickpay.net, hvis den næste artikel skal omhandle dig og din virksomhed.