Kalenderen siger november og snart sætter julehandlen for alvor ind! Nu behøver vi ikke, at tale meget om at 2020 nok har taget mange af os på sengen. Og som om Corona pandemien ikke var nok en joker inden vi indtræder i årets største salgsmåneder, så nærmer vi os også afslutningen på den såkaldte “implementeringsfase” for PSD2.

Hvad betyder det egentlig? Og hvordan løser vi opgaven her hos QuickPay? Dét vil vi gøre dig klogere på i dag.

PSD2

Den 14. september 2019 trådte EU direktivet om PSD2 officielt i kraft, dog blev dette hurtigt udskudt til 1. januar 2021 i Danmark og det meste af Europa.

Der har floreret mange rygter om hvornår indløsere og banker begynder at håndhæve kravene om PSD2. Rygterne er mange, og derfor er det en virkelig god idé, lige at få tjekket op om din webshop lever op til de officielle krav.

I den forbindelse har Henriette fra vores support indvilget i, at svare på lidt spørgsmål omkring PSD2. Derudover kan vi også læse lidt mere om, hvad Henriette egentlig laver her hos QuickPay og måske vil hun løfte sløret for nogle kontor hemmeligheder!

Om Henriette

  • Ansat i supporten hos QuickPay.
  • Blev femte medlem i supportteamet d. 1. maj 2020.
  • Har ikke en klassiske IT-uddannelse i ryggen, men har mange års erfaring med kundeservice.

Henriette fortæller

Kan du helt lavpraktisk forklare hvad PSD2 EU-direktivet går ud på?

“Kravet er en del af EU’s reglement PSD2 (Payment Service Directive 2) og går under navnet SCA – Strong Customer Authentication. Dette er en ekstra verificering, så man kan sikre sig at kunden der betaler også er kortholderen for det givne kort der bruges til betalingen. Dette gør det mere sikkert både for vores kunder, men også for deres kunder. Hvilket kun er med til at gøre det mere sikkert at handle på nettet for slut forbrugeren. Jeg er personligt selv mere tryg ved de hjemmesider, hvor jeg skal taste en ekstra kode, så jeg kan bekræfte jeg er ejer af betalingskortet, men også at hjemmesiden gør det ekstra for en mere sikker betaling.”*

Vi ved PSD2 kommer - men hvordan forbereder I jer i support på de potentielt mange spørgsmål, som vores kunder har?

“Vi har allerede haft mange igennem omkring dette, vi har lavet en guide, som vi sender til de kunder som skriver ind på mail. Og så er vi også klar til at guide vores kunder på telefon, så det bliver korrekt sat op. Og så har vi løbende opdateret vores artikel på vores Helpdesk”.

Hvad er det fedeste ved at arbejde hos QuickPay?

“Helt klart den selvstændighed man har, du er selv med til at forme din egen vej og man må gerne byde ind med nyt. Og hvis man vil, så kan man virkelig lære meget og mere over tid, så man kan altid blive dygtigere hos QuickPay.”

Hvad skal man kunne, for at være god til support i QuickPay?

“Jeg har selv skulle læres op fra bunden i hele systemet. Jeg er kommet rigtig langt, men der er hele tiden nye ting og det udvikler sig konstant, så man skal hænge i og være klar til at tage nyt ind og lære mere hver dag. Men med en positiv indstilling til de kunder jeg snakker med her i supporten, så kommer man langt og så har jeg heldigvis nogle fantastiske kollegaer, som jeg kan trække på, når mine ressourcer ikke rækker længere.”

Hvornår har det været en god dag på job for dig?

“For mig handler det om, at jeg får mails tilbage med tak for hjælpen og har glade kunder igennem på telefonen, som er glade for den guide og hjælp man yder, for at det hele kører. Og at jeg har haft et godt sammenspil med mine kollegaer, hvor vi kan hjælpe hinanden med de styrker vi har.”

Du kan altid ringe eller skrive til Henriette og det øvrige supportteam på support@quickpay.net. Ellers så følg den simple step by step guide til at gøre din virksomhed PSD2 compliant her: https://learn.quickpay.net/helpdesk/da/articles/psd2/#bliv-klar-til-psd2-og-3-d-secure-v2