… med data fra 10.279.153.157 besøgende. I dette blogpost skal vi tale om popups! Dem kender vist alle sammen. De er både hadet og elsket, afhængig af hvem du spørger og hvordan de bliver brugt.

Mit navn er Mogens Møller. Jeg er medstifter og direktør i virksomheden Sleeknote, hvor vi har specialiseret os i at lave personaliserede, intelligente og ikke-forstyrrende popups til webshops. Popups der typisk skaber flere tilmeldinger på dit nyhedsbrev, eller direkte hæver konverteringsraten og dermed salget på din webshop.

Vi har ca. 2.000 aktive kunder i 56 lande. I dette blogpost vil jeg præsentere data om popup best practices på tværs af alle vores kunder, således du forhåbentlig kan få endnu mere ud af popups på din webshop.

Popups med billeder konverterer langt bedre end popups uden billeder

Hvis du skal i gang med at lave din første popup og du har et ønske om, at få mest mulig værdi ud af den (hvem ønsker ikke det? 😄 ). Så er der én meget vigtig ting, som din popup ganske enkelt SKAL indeholde… du gættede det, et billede!

Data på tværs af vores kunder viser, at popups med billeder generelt har en konverteringsrate, som er er 86% højere end popups uden billeder. Ja, du læste rigtigt… 86% !!!

Dette er nok den absolut lavest hængende frugt, som du simpelthen bliver nødt til at plukke, hvis du arbejder med popups. Husk at smide et billede i din popup.

Bonus tip:

Bruger du et godt popup værktøj (såsom Sleeknote 😉), så kan du endda arbejde kreativt med dine billeder og smelte det sammen med dit tekstindhold. Det kan skabe ekstra opmærksom på dit popup og naturligvis resultere i flere signups og salg. Se eksempel nedenfor:

popup

Vis det helt rigtige antal inputfelter - ikke for mange, ikke for få!

Inden jeg stiftede Sleeknote arbejdede jeg som konsulent indenfor konverteringsoptimering. Her var der en tilbagevendende diskussion med kunder og samarbejdspartnere om hvad inputfelter gør for konverteringsraten.

Best practice dengang var, at jo flere inputfelter man præsenterer for sine besøgende, jo lavere konverteringsrate. Det giver egentlig fin mening.

MEN… vores data viser, at konverteringsraten faktisk ikke falder, når man går fra et input felt i sin popup til to input felter. Faktisk tværtimod.

input-fields-graph

Som du kan se ovenfor, så er konverteringsraten faktisk en smule højere på popups med to inputfelter sammenlignet med popups med et input felt.

Forskellen er dog meget lille, så jeg vil hellere du husker, at du sagtens kan vise to inputfelter i dine popups, det vil sandsynligvis ikke påvirke konverteringsraten negativt.

Til gengæld, hvis du overvejer at vise tre inputfelter, så skal du være yderst forsigtig. Det kan f.eks. være, hvis du vil opsamle info om dine besøgendes køn, interesser, postnummer, fødselsdag eller lignende. Her ser vi, at konverteringsraten typisk falder omkring 67%.

Det er lidt ærgerligt, for disse ekstra informationer kan jo være voldsomt værdifulde at have på sine permissions. Så hvad kan du gøre, hvis du rigtig gerne vil opsamle mere info end blot navn og e-mail?

Præcis det spørgsmål fik vi fra mange af vores kunder tidligere. Det fik os til at undersøge og teste forskellige muligheder. Det vi fandt frem til var: Hvis man opsamler data i flere steps/trin, så holder man både en høj konverteringsrate og man beriger data på sine nyhedsbrevslister. BINGO!

Derfor laver mange af vores Sleeknote kunder i dag det vi kalder multi-step popups. Dvs. de opsamler f.eks. navn og email på første trin. Disse data bliver gemt og sendt til din email platform f.eks. MailChimp, Active Campaign e.l. Herefter præsenteres den besøgende for et nyt trin, hvor man spørger om ekstra ting f.eks. interesser.

multi-step-kampagne Eksempel på multi-step kampagne, hvor der opsamles data i flere steps

Da den besøgende allerede har sagt “JA” en gang og tilmeldt sig nyhedsbrevet, er den besøgende typisk meget tilbøjelig til også at udfylde informationerne i step to. Faktisk viser vores data at hele 76% af dem der gennemfører trin 1 også gennemfører trin 2.

Og det bedste er, navn og e-mail bliver gemt på alle. Så selvom ikke alle besøgende gennemfører trin 2, så har vi stadig deres primære permission data.

Afslutning

Jeg håber, at dette blogpost har givet dig noget inspiration til, hvordan du kan få endnu mere ud af dine popups.

Har du spørgsmål, kommentarer, inputs eller ønsker du at prøve Sleeknote af (ganske gratis), så kan du blot skrive direkte til mig på mm@sleeknote.com