Nets

Alle danskere kender nok - eller har i det mindste hørt om Nets (tidligere PBS). Nets er i Danmark ansvarlige for Dankort, Betalingsservice, NemID, internationale betalingskort og meget mere. Nets er en del af danskernes hverdag, når det gælder betalingskort, betalings-ydelser og sikker digital datakommunikation.

Nets er samtidig også såkaldt acquirer (indløser) for internettransaktioner. På en lang række kort såsom VISA, Mastercard, American Express, etc. findes der en række forskellige indløsere i det internationale markede. Når det kommer til Dankort har Nets monopol. De er således den eneste indløser som kan håndtere Dankort-transaktioner. Har I derfor en internetbutik som agerer på det danske markede, skal I udover aftale med QuickPay også have en indløsningsaftale med Nets for at kunne lade jeres kunder betale med Dankort hos jer.

Nets har licens i Europa og de laver derfor som udgangspunkt aftaler i hele Europa. Derfra bliver det så en vurderingssag.

Indløsningsaftale med Nets

En indløsningsaftale er en aftale mellem jer som shop (merchant) og den ønskede indløser (acquirer). Internationalt findes en lang række forskellige indløsere, som kan håndtere betalinger med gængse kort ala VISA, Mastercard, American Express, etc. Men til indløsning af Dankort har Nets monopol. Så henvender I jer til danske kunder (som primært anvender Dankort) er en indløsningsaftale med Nets en forudsætning.

Kontakt Nets

Nets Forretningsservice Hvis du har spørgsmål vedr. dine betalinger eller afregning, skal du kontakte Nets Forretningsservice Tlf: 44 89 24 80

Nets Kontraktservice Nets Kontraktservice Hvis du har vedr. behandlingen af din ansøgning, skal du kontakte Nets Kontraktservice Tlf: 44 89 29 30

Læs mere om Nets på https://nets.eu

Nets ansøgning til Dankort

For at kunne benytte QuickPay, kræver det at man har indgået en indløsningsaftale med en indløser, f.eks. Nets. Hvis De ikke allerede har en indløsningsaftale skal De ansøge om en sådan hos Nets. Dette gøres via Nets hjemmeside.

Inden du går i gang, kræver Nets’, at du har nedenstående punkter på plads:

  • Forretningen skal vedhæfte materiale til risikovurdering f.eks.årsopgørelse eller sammenskrevet resume fra Erhvervs og Selskabsstyrelsen. Før ansøgningen startes er der en hjælpefunktion, der fortæller, hvilket materiale forretningen skal vedhæfte.
  • Forretningen skal have deres internetbutik klar med handelsbetingelser og produkter (alle produkter behøves ikke at være vist).

Når du er klar til udfylde en ansøgning, skal du blot:

  • Udfylde formularen - punkt for punkt
  • Ved “Godkendte Betalingssoftwareleverandører / webhoteller” vælges QuickPay.dk

Vi har lavet en udførlig step-by-step vejledning i hvorledes ansøgningen hos Nets udfyldes

Har De spørgsmål eller ønsker De at høre mere om QuickPay, er De naturligvis velkommen til at kontakte os.

Step-by-step vejledning

Ved at holde musen over ? på Nets’ sider, kan der læses yderligere information omkring de forskellige felter der skal udfyldes. 

Ansøgning om Indløsningsaftale - 1/8

På side 1 skal du i punkt 1 markere, at du ønsker en aftale for “Internethandel - Dankort og eDankort og/eller internationale betalingskort”. I punkt 2 vælger du din virksomhedsform og trykker på Find, så får du en oversigt over, hvad du skal bruge for at gennemføre ansøgningen.

Når det er gjort, skal du acceptere, at Nets gemmer de indtastede oplysninger, så længe de måtte have brug for det.

Ansøgning om Indløsningsaftale - 2/8

På side 2, skal du oplyse land, CVR-nr., vælge Internethandel og korttyper du vil modtage.

Til sidst skal du angive om din virksomhed allerede modtager nogen korttyper. Husk at udfylde feltet til Kundekode med 8093 og klik derefter på knappen “Næste side”.

Ansøgning om Indløsningsaftale - 3/8

På side 3, skal du faktisk kunne svar Ja til det hele for at kunne komme videre med din ansøgning.

Ved punktet “Hvordan indtaster dine kunder deres kortdata”, skal du vælge den integrationsform du har valgt at bruge med QuickPay. Ved du ikke, hvad dette er, så kan dem der har lavet din butik helt sikkert hjælpe dig. Typisk vil du skulle vælge “I et separat betalingsvindue (PSP integration).

Husk at vedhæfte dokumentet Ehvervs- og selskabsstyrelsen og acceptere, at du har læst “Generelle regler og brugerbetingelser” nederst på siden.

Når du er klar, skal du klikke på “Næste side”.

Ansøgning om Indløsningsaftale - 4/8

På side 4 indtaster du alle stamdata for din virksomhed.

Klik på “Næste side”, når du klar.

Ansøgning om Indløsningsaftale - 5/8

Her skal du angive ejerforholdet i din virksomhed.

Ansøgning om Indløsningsaftale - 6/8

Her skal du angive, hvordan du ønsker at blive afregnet, om du skal have flere valutakonti, hvilken bank du bruger, hvordan du vil modtage adviseringer osv.

Ansøgning om Indløsningsaftale - 7/8

På side 7 skal indtaste alt vedr. din internetforretning og forventinger til samme.

Har du brug for abonnementsfunktionen i QuickPay, skal du huske at sætte kryds i feltet på denne side, så det bliver oprettet sammen med din indløsningsaftale. Du skal også angive om sælger forudbetalte ydelser.

Husk at vælge QuickPay.dk i “Mit betalingsmodul skal være”.

Ansøgning om Indløsningsaftale - 8/8

På den sidste side, kan du vælge om du vil modtage information fra Nets. Husk at udfylde feltet til Kampagnekode med 8093 og klik på “Til betaling”

Opsætning af Nets aftale i QuickPay

Fra Nets skulle du nu gerne have fået en mail med din nets aftale i.

De data du skal bruge fra denne mail er :

  1.  Terminaloperatør-forretningsnummer (TOF-nummer).

  2.  Branchekode.

  3. Internationalt forretningsnummer, hvis dette også er en del af jeres aftale.

Disse sætte du ind i QuickPay Manager under Indstillinger > Acquirers > Nets

Terminaloperatør-forretningsnummer (TOF-nummer), indsættes i feltet Terminal operator business number (TOF) Branchekoden indsættes i feltet Merchant category code

Aktivér Nets/Teller og husk at gemme. Du er nu klar til at modtage Dankort. Aktivere Din aftale ved at slide aftalen til ON , og tyk på save. Du skulle nu være klar til at modtage Dankort. 

(Klik for at forstørre billedet)

2 hævninger af ens beløb på samme transaktion

Skulle du komme i den situation hvor der er behov for at lave 2 hævninger(del capture) på samme beløb. Så melder vores system OK da det er den besked vi får fra Nets. Dog vil den sidste capture i virkeligheden være afvist inde i Nets’ system. Nets har erkendt fejlen, men har desværre ikke nogen tidshorisont for at få rettet fejlen. Bliver man ramt af dette bør man rette henvendelse til Nets, der så kan lave en manuel capture fra deres ende.

Vores erfaring fortæller at hvis man venter 24 timer inden man laver den sidste capture, så vil det virke.


Kontakt QuickPay Support
Brug for hjælp?

support@quickpay.net